Міжбанк: напруга збережеться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: напруга збережеться

Валюта
609
П’ятниця на валютному ринку знову не дасть розслабитися нікому: ні банкам, ні клієнтам, ні НБУ. І хоча в другій половині дня і спрацює традиційний фактор закінчення робочого тижня, проте майбутні триденні вихідні позначаться на поведінці клієнтів і їхній активності. Вона цього разу не особливо знизиться в порівнянні зі звичайними робочими днями. За нашими прогнозами, статистика торгів 18 червня на міжбанку буде не менше $ 120−145 млн при здійсненні від 400 до 540 угод.
Основні причини збереження напруженості на валютному ринку:
  • пік бюджетних платежів у клієнтів. Всім треба встигнути розрахуватися з державою по податках, і з одного боку — це додасть пропозиції валюти на міжбанку, а з іншого, змусить клієнтів поспішати при проведенні угод. Поспіх завжди призводить до перекосів попиту і пропозиції на торгах;
  • зліт котирувань доларів останніх днів. Зростання курсу спровокувало бажання у продавців виставляти максимально високі цінники і вони продовжать цю політику і сьогодні. А спекулянти постараються максимально «гойднути» курс протягом сесії;
  • поведінка Нацбанку. В умовах перекосів попиту і пропозиції, а також розгойдування котирувань — поведінка, тактика регулятора при проведенні інтервенцій і його цінники стають ключовими при курсоутворенні;
  • ралі по парі євро/долар на міжнародних ринках і періодичні провали євро вже нижче порогу в 1,19 долара дозволять активно заробляти на євровалюті і українським спекулянтам, і великим гравцям. І вони сьогодні будуть це робити дуже активно.
Всі ці фактори в поєднанні з майбутніми триденними святами забезпечать сьогодні досить напружену роботу всього валютного міжбанку як мінімум до 14−15 години, після чого на торгах вже в основному залишаться тільки спекулянти. І це теж дозволить їм «поганяти» курс в потрібну їм сторону.
Котирування міжбанку, за розрахунками Finance.ua, 18 червня будуть в межах: долар — коридор 27,13−27,32 грн, євро — коридор 32,10−32,55 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть ув межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 27,00−27,35 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах 20 коп, а в касах банків до 25 коп.
  • Євро: серед банків буде спостерігатися дуже широкий розкид котирувань по євро з коридором від 32,00 до 32,80 грн при спреді до 30 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах більш вузького коридору 32,35−32,80 грн при спреді до 20−25 копійок.
Курс долара на міжбанку-графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,21 / 27,23
євро — 32,46 / 32,49
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас