Енергетичний дисбаланс Землі подвоївся за 15 років - NASA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергетичний дисбаланс Землі подвоївся за 15 років - NASA

Технології&Авто
879
Дослідження показують, що Земля затримує майже вдвічі більше тепла, ніж у 2005 році.
Про це пише Українська правда, посилаючись на The Guardian.
Згідно з новими дослідженнями, описаними як «безпрецедентне» збільшення на тлі кліматичної кризи, Земля затримує майже вдвічі більше тепла, ніж у 2005 році.
Вчені NASA та Національної адміністрації океанів та атмосфери (Noaa) повідомили в новому дослідженні, що «енергетичний дисбаланс Землі майже подвоївся» з 2005 по 2019 рік. Зростання було описано як «тривожне».
«Енергетичний дисбаланс» означає різницю між тим, скільки «випромінюючої енергії» Сонця поглинається атмосферою Землі і поверхнею в порівнянні з тим, скільки «теплового інфрачервоного випромінювання» повертається назад в космос.
«Позитивний енергетичний дисбаланс означає, що система землі отримує енергію, змушуючи планету нагріватися», — йдеться в заяві NASA в цьому дослідженні.
При порівнянні супутникових датчиків вчені визначили, що існує енергетичний дисбаланс між тим, скільки енергії надходить і виходить із системи Землі.
Ця система збору даних дозволяє «точно оцінити швидкість нагріву світового океану».
«Тенденції, які ми виявили, в певному сенсі були дуже тривожними», — сказав Норман Леб, провідний автор дослідження і дослідник NASA.
Підвищення викидів парникових газів утримує тепло в атмосфері Землі, вловлюючи випромінювання, яке в іншому випадку рухалося б в космос. Це потепління стимулює інші зміни, включаючи танення льоду та снігу.
Дослідники також заявили, що «природний» зсув у Тихому океані від прохолодної фази до теплої, мабуть, мав значну роль у посиленні цього енергетичного дисбалансу.
Дослідження показало, що якщо швидкість поглинання тепла не сповільниться, слід очікувати ще більших змін клімату.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас