Які доходи для розрахунку субсидії будуть враховані, якщо людина вперше подає документи на соцдопомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які доходи для розрахунку субсидії будуть враховані, якщо людина вперше подає документи на соцдопомогу

Особисті фінанси
13495
У Міністерстві соціальної політики пояснили, які доходи для розрахунку субсидії будуть враховані, якщо людина планує вперше подати документи на субсидію.
Так, якщо житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону, то для розрахунку її розміру береться середньомісячний сукупний дохід осіб за I і II квартали поточного календарного року, а якщо з неопалювального сезону (травень), то за III і IV квартали попереднього календарного року.
Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається, виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік.
Якщо є спадщина ¼ частину будинку в місті. Також у міністерстві зазначили, що отримання частки нерухомого майна у спадщину не вплине на рішення структурного підрозділу з питань соціального захисту населення щодо призначення житлової субсидії. Адже при призначенні субсидій не враховуються житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності (або розташовані у сільській місцевості) і отримані як спадщина.
Яка площа будинку буде братися до уваги при нарахуванні субсидій у сільській місцевості:
  • при призначенні житлової субсидії аналізується загальна площа житлового приміщення, незалежно від виду населеного пункту;
  • при цьому розрахунок житлових субсидій відбувається на соціальні норми житла та соціальні нормативів користування житлово-комунальними послугами.
Крім того, у Мінсоцполітики наголосили, що якщо людина володіє новим транспортним засобом, придбаним на пільгових умовах через структурний підрозділ з питань соціального захисту населення, то вона не втратить право на субсидію.
«При встановленні права на отримання домогосподарством житлової субсидії не враховуються транспортні засоби, одержані особами зі складу домогосподарства або членами їх сімей, безоплатно чи придбані на пільгових умовах через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, у тому числі за рахунок грошової допомоги на придбання автомобіля, а також транспортні засоби, придбані батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу», — пояснили в міністерстві.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас