Британія домовляється з шістьма компаніями про будівництво заводів з виробництва акумуляторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія домовляється з шістьма компаніями про будівництво заводів з виробництва акумуляторів

Світ
297
Великобританія веде переговори з шістьма компаніями про будівництво величезних заводів (гігафабрик) з виробництва акумуляторів для електромобілів.
Як пише Financial Times з посиланням на джерела, Ford Motor, Nissan Motor, LG Corp, Samsung і стартапи Britishvolt і InoBat Auto ведуть переговори з британським урядом або місцевою владою про місця для розміщення потенційних заводів, а також про фінансову підтримку.
План британського уряду щодо заборони продаж нових бензинових і дизельних автомобілів до 2030 року і гібридів до 2035 року вимагатиме від заводів в країні зосередитися на виробництві електромобілів.
Влада заявляє, що «для підтримки переходу автомобільного сектора на електромобілі» уряд «продовжує тісно співпрацювати з інвесторами і виробниками автомобілів, щоб просувати плани щодо масового виробництва акумуляторів у Великобританії».
Під час попередніх переговорів з британським урядом Ford заявив, що вивчає виробництво акумуляторів у Великобританії, припускаючи, що вони будуть відправлені до Туреччини для запланованої електричної версії його фургона Transit. Ford може виготовити частини акумуляторних модулів у Великобританії перед відправкою їх до Туреччини для остаточної експлуатації та установки.
Результат переговорів Nissan з урядом про будівництво заводу з виробництва акумуляторів в Сандерленді залежить від витрат на електроенергію.
LG і Samsung ведуть попередні переговори з владою, і компанії вказали, що реалізовуватимуть цей план лише в тому випадку, якщо у них будуть угоди з великими автовиробниками. Представник LG сказав, що компанія розглядає різні варіанти, але ще не прийняла остаточного рішення.
Решта компаній не відразу відповіли на запити FT про коментарі.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас