Прокуратура викрила хакерів, які завдали шкоди іноземним компаніям на пів мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура викрила хакерів, які завдали шкоди іноземним компаніям на пів мільярда доларів

Кримінал
463
Під час міжнародної спецоперації в Україні затримали хакерів, які завдали корейським компаніям і американським університетам збитків на півмільярда доларів.
Про це інформує пресслужба ОГП.
«У ході міжнародної спецоперації, проведеної спільно з правоохоронцями Республіки Корея та США, прокурори Офісу Генерального прокурора із працівниками Департаменту кіберполіції та слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України викрили хакерське угруповання, яке здійснювало розповсюдження вірусу-шифрувальника та спричинило іноземним компаніям збитки на загальну суму близько півмільярда доларів», — йдеться у повідомленні.
За даними слідства, група осіб, яка діє в Україні, атакувала у 2019 році вірусом-шифрувальником Clop чотири корейські компанії. В результаті було заблоковано 810 внутрішніх серверів та персональних комп’ютерів працівників.
У 2021 році угруповання здійснило атаку та зашифрувало персональні дані співробітників і фінансові звіти Медичної школи університету Стенфорда, Університету Меріленду та Університету Каліфорнії у Сполучених Штатах Америки.
За дешифровку інформації хакери отримували «викуп» у криптовалюті, а в разі несплати, погрожували оприлюднити конфіденційні дані потерпілих.
Під час 24 обшуків в Києві та області за місцями проживання шести членів групи правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, 8 автомобілів, близько 58 тис. доларів, 3000 євро, понад 1,5 млн грн готівки, а також документацію із доказами протиправної діяльності.
Наразі тривають слідчі та інші процесуальні дії, спрямовані на притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас