Китай вперше за майже п'ять років відправить у космос місію з екіпажем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вперше за майже п'ять років відправить у космос місію з екіпажем

Світ
245
17 червня Китай вперше за майже п’ять років відправить на орбіту трьох космонавтів в рамках місії «Шеньчжоу-12». Екіпаж впродовж трьох місяців житиме у модулі «Тяньхе», який запустили у космос наприкінці квітня.
Про це повідомив помічник директора Китайського агентства пілотованих космічних польотів Цзі Цімін, інформує Reuters.
«Китай виведе на орбіту космічний корабель „Шеньчжоу-12“ із астронавтами Ні Хайшенем, Лю Бомінгом і Таном Хонгбо 17 червня о 9:22 ранку (04:22 за Києвом) з космодрому Цзюцюань у північно-західній провінції Ганьсу», — йдеться у повідомленні.
Зазначається, що 56-річний Ні Хайшень, який є колишнім пілотом ВПС КНР, у результаті польоту стане найстарішим китайським космонавтом.
«Шеньчжоу-12» (дослівно — «Божественне судно») — є третьою з 11 місій, запланованих для побудови космічної станції КНР. Будівництво розпочалось у квітні з запуском першого та найбільшого з трьох модулів — «Тяньхе».
Екіпаж «Шеньчжоу-12» житиме на «Тяньхе» впродовж трьох місяців. Модуль має довжину 16,6 м і діаметр 4,2 м. Перебування астронавтів стане найдовшим за часом для космонавтів з КНР. Водночас для Хайшеня це буде уже третім польотом у космос, для Бомінга — другим, а для Хонгбо — першим.
Остання екіпажна місія КНР була у 2016 році, коли двох астронавтів — Чэня Дуна і Цзіна Хайпенга відправили у космічному кораблі «Шеньчжоу-11» до прототипу космічної станції «Тяньгун-2», на якій вони перебували близько місяця.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас