Євросоюз і США створюють експертну групу для безпечного відновлення подорожей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз і США створюють експертну групу для безпечного відновлення подорожей

Світ
217
Євросоюз і США створюють експертну групу, яка визначить, як найкраще безпечно відновити подорожі в період пандемії коронавірусу.
Про це йдеться в поширеному у Білому домі документі напередодні саміту ЄС — США.
«Лідери (на саміті. — Ред.) підтвердять підтримку COVAX і візьмуть на себе зобов’язання реформувати Всесвітню організацію охорони здоров’я. Вони також створять експертну робочу групу, щоб визначити, як найкраще безпечно відновити подорожі», — сказано в оприлюдненому документі.
ЄС запроваджує так звані паспорти вакцинації, в яких будуть вказуватися такі дані: вакцинація людини від коронавірусу, чи наявний імунітет внаслідок перенесеного захворювання, чи проходження тесту з негативним результатом.
Система повинна бути готова до 1 липня, хоча деякі країни вже запустили сертифікати.
Держави-члени ЄС також зможуть натиснути на «екстрене гальмо» і заборонити всі поїздки з регіону, де буде спостерігатися сплеск інфікувань.
Система розроблена також для застосування до країн: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, але не для Великобританії.
До речі, в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо корисну інформацію щодо подорожей. Наприклад, з якою кредиткою краще їхати за кордон, або що треба знати про туристичне страхування. Тож підписуйтесь і подорожуйте з користю.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас