У Німеччині запрацював найпотужніший квантовий комп'ютер у Європі (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині запрацював найпотужніший квантовий комп'ютер у Європі (фото)

Технології&Авто
1762
Американський концерн IBM розмістив у Німеччині найпотужніший комерційний квантовий комп’ютер у Європі.
Процедура запуску системи IBM Quantum System One відбулася в дата-центрі концерну в Енінгені 15 червня.
У церемонії в заочному режимі взяли участь генеральний директор IBM Арвінд Крішна, канцлер Німеччини Ангела Меркель, а також представники Товариства імені Фраунгофера — найбільшого європейського об’єднання інститутів прикладних досліджень.
У Німеччині запрацював найпотужніший квантовий комп'ютер у Європі (фото)
У своєму відеозверненні Меркель назвала квантовий комп’ютер «дивом техніки» і закликала докласти зусиль, щоб захистити місце Німеччини серед світових лідерів у сфері квантових технологій.
За її словами, йдеться про технологію майбутнього, за допомогою якої можна було б досягти проривів в медицині і дослідженні матеріалів, оскільки завдяки швидкості квантових комп’ютерів стали б можливими складні обчислення. Меркель також заявила, що уряд виділить 2 млрд євро на просування технологій і має намір протягом двох років забезпечити виготовлення власного прототипу квантового комп’ютера.
У Німеччині запрацював найпотужніший квантовий комп'ютер у Європі (фото)
«Створена на стику квантової науки, кріогенної інженерії, системної інженерії та промислового дизайну IBM Quantum System One є першою в світі інтегрованою квантовою комп’ютерною системою», — наголошується на сайті IBM.
Це перший комп’ютер, представлений за межами США, з процесором в 27 кубітів. У компанії вже заявили, що планують до 2023 року випустити квантовий комп’ютер в чотири рази потужніший.
У виробництві квантових комп’ютерів IBM конкурує з корпорацією Google, яка у вересні 2019 року повідомила про створення першого в світі 54-кубітного процесора. Він зміг за 3 хв 20 с здійснити розрахунок, на який у найпотужнішого на той момент комп’ютера від IBM пішло б близько 10 тис. років.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас