Франція оштрафувала IKEA на 1 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція оштрафувала IKEA на 1 млн євро

Фондовий ринок
999
Французький суд у вівторок,15 червня, зобов’язав IKEA виплатити штраф у розмірі 1 млн євро ($1,21 млн) за шпигунство за французькими співробітниками після того, як найбільший у світі торговець меблями був визнаний винним у неналежному зборі та зберіганні даних про своїх співробітників.
Як повідомляє Reuters, французька філія шведської компанії була звинувачена в стеженні за своїми співробітниками протягом декількох років і порушенні їх конфіденційності шляхом перевірки записів їх банківських рахунків і іноді використання засланих співробітників для складання звітів про персонал.
«IKEA Retail France рішуче засудила подібну практику, вибачилася і реалізувала великий план дій, щоб запобігти повторенню подібного», – заявили в компанії.
Колишній глава французької фірми з виробництва меблів Жан-Луї Байо також був визнаний винним у справі і засуджений до двох років позбавлення волі умовно. Судді оштрафували його на 50 000 євро за зберігання особистих даних працівників.
Серед тих, кому висунуто звинувачення, були кілька менеджерів магазинів і співробітників відділу кадрів, а також приватний слідчий і поліцейські.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас