Google Chat і Workspace стали доступними всім користувачам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google Chat і Workspace стали доступними всім користувачам

Технології&Авто
409
Google офіційно оголосила про деякі зміни, що стосуються додатків і служб сервісу Workspace, в тому числі про їх доступності для всіх користувачів, які мають обліковий запис Google.
За даними компанії, додатки Workspace використовують понад 3 млрд осіб, хоча, найімовірніше, значна частка тут припадає на поштовий сервіс Gmail.
Перш за все слід сказати, що Google повернула можливість використання чатів в Gmail. Незабаром багато користувачів Workspace зможуть оцінити зміни в Gmail, а також сервісах «Документи» і «Чати». Їх буде простіше інтегрувати в одну вкладку. Наприклад, чати можна легко зрушити вліво, щоб основну частину робочого простору займала електронна таблиця.
Нові можливості засновані на концепції «розумних полотен», в рамках якої Google об’єднує різні додатки. Google також оголосила, що цього літа «буде запущений спрощений і гнучкий користувальницький інтерфейс» в Spaces, додатку для обміну повідомленнями і файлами від компанії Google.
Ще розробники оголосили про запуск нового тарифу для взаємодії з Workspace. Йдеться про підписку Google Workspace Individual, в рамках якої за $ 10 на місяць користувачі можуть отримати доступ до додаткових інструментів без необхідності створення власного домену. Також стало відомо, що у вересні буде запущено прогресивний веб-додаток Workspace, за рахунок чого використовувані інструменти стануть більш схожими на повноцінні настільні програми.
Корпоративні клієнти отримають більше можливостей для підвищення рівня безпеки при взаємодії з Workspace. Наприклад, з’явиться підтримка використання шифрування даних на стороні клієнта, можливість додавання додаткових довірчих правил для різних файлів, що зберігаються в хмарі Google.
Варто відзначити, що Workspace швидко оновлюється протягом останніх місяців і регулярно отримує нові функції та інструменти. Це може свідчити про те, що Google має намір активніше конкурувати з Microsoft у сфері хмарних платформ для спільної роботи. При цьому стратегія Google виходить за рамки простого поліпшення продуктів. Замість цього компанія здійснює більш тісну інтеграцію сервісів, роблячи їх більш зручними для користувачів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас