У Норвегії планують запровадити податок для власників дорогих електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Норвегії планують запровадити податок для власників дорогих електромобілів

Світ
482
Представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) вважають, що уряду Норвегії слід оподаткувати дорогі електромобілі.
Якщо таке рішення все-таки ухвалять, стягувати їх будуть з власників Porsche, Jaguar, Mercedes-Benz, Audi і, звичайно, ж Tesla.
На думку економістів, це знизить навантаження на бюджет і допоможе компенсувати частину витрат на стимулювання попиту на електрокари.
Зараз покупці електромобілів у Норвегії звільнені від сплати всіх податків, передбачених для власників автомобілів з ДВЗ. І це позначається на продажах. Минулого року частка нових батарейних машин склала 54%, що стало світовим рекордом. Однак підтримка «зелених» ініціатив боляче б’є по бюджету Норвегії: минулого року через них уряд недоотримав 19,2 мільярда норвезьких крон (2,3 мільярда доларів) у вигляді податків.
Знизити навантаження, на думку МВФ, допоможе введення податків для власників дорогих електромобілів вартістю 600 тисяч крон і вище. Крім того, пропонується субсидувати утилізацію бензинових і дизельних автомобілів при заміні їх електромобілями, а також підвищити збори, що стягуються з машин, що забруднюють навколишнє середовище. Всі ці заходи певною мірою поліпшать адресність пільг (зараз найбільші субсидії отримують покупці з високим доходом) і посилять позитивний вплив на навколишнє середовище.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас