Канадські вчені розробили інноваційний метод для зменшення оптики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадські вчені розробили інноваційний метод для зменшення оптики

Технології&Авто
485
Протягом століть вчені вдосконалювали лінзи для досягнення кращих оптичних показників. Поява нанотехнологій дозволила розробити металінзи, здатні значно зменшити оптику.
Однак, один з аспектів оптики залишився незмінним. Якою б маленькою не була лінза, їй потрібен простір для створення зображення. І цей простір заважає зробити камери меншими. І от канадські вчені запропонували інноваційний підхід для вирішення цієї проблеми. Новий пристрій дозволяє радикально зменшити оптичні прилади – від медичних сканерів до астрономічних телескопів.
Канадські вчені розробили інноваційний метод для зменшення оптики
Винахід вчених імітує це поширення в зменшеному масштабі. Пластина бере світло і стискає його в аналог лінзи. У підсумку, вся система формування зображення стає істотно меншою.
За словами дослідників, їхня розробка теоретично дозволить виробникам оптики зменшити різні великі пристрої, які, як вважалося раніше, неможливо зробити меншими. До того ж, пластина може працювати в тандемі з металінзою.
Створені зразки вже дозволяють підвищити коефіцієнт стиснення до 100 разів, а також поліпшити загальне проходження випромінювання. Тепер вчені працюють над наступним поколінням технології, для якої потрібен зовсім новий підхід.
За матеріалами:
Pingvin Pro
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас