Банки Куби припиняють прийом готівкових доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Куби припиняють прийом готівкових доларів

Світ
4369
З 21 червня Куба призупиняє використання доларів США у банківській системі через ембарго з боку американських та іноземних банків.
«З огляду на перешкоди, які економічне ембарго США створює для національної банківської системи розміщення за кордоном доларів США, зібраних у країні, було ухвалено рішення тимчасово призупинити приймання готівкових банкнот США у банківській і фінансовій системі Куби», – повідомляє центробанк Куби (BCC Central de Cuba).
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів!
Центробанк Куби запроваджує ці обмеження у зв’язку з торговою та фінансовою блокадою з боку США та «екстремальними» економічними санкціями, що обмежують використання американською валюти на острові.
Віцепрезидент BCC Central de Cuba Яміле Берра Сайрес пояснив в ході обговорення за круглим столом, що ще торік адміністрація президента США Дональда Трампа посилила контроль за ембарго, яке діє стосовно Куби з 1958 року.
У центробанку Куби наголошують, що після скасування 10-відсоткового податку на обмін доларів у червні 2020 року на тлі пандемії число доларових депозитів в країні зросло.
«Кубі стає все важче знайти міжнародні банківські або фінансові установи, готові отримувати, конвертувати або обробляти валюту США готівкою», – зазначив Сайрес.
Водночас цей захід не стосується операцій, здійснюваних за допомогою грошових переказів чи вкладів готівки в інших вільно конвертованих валютах, прийнятих на Кубі, які можуть тривати без будь-яких обмежень.
Центробанк Куби пояснює, що це спосіб захисту кубинської банківської та фінансової системи, яка застосовується тільки до готівкової валюти США, а не до існуючих депозитів у доларах США, що належать фізичним та юридичним особам у цій валюті.
З 1994 року на Кубі діють дві офіційні валюти: кубинський песо і кубинський конвертований песо, який з моменту свого введення призначався для заміни долара США в країні. Поточний офіційний курс конвертованого песо для громадян становить $1 або 24 кубинські песо.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас