NASA показало зібрану надважку ракету SLS для польотів до Місяця (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA показало зібрану надважку ракету SLS для польотів до Місяця (фото, відео)

Технології&Авто
531
Аерокосмічне агентство NASA вперше повністю зібрало надважку ракету Space Launch System (SLS), на якій астронавти в цьому десятилітті полетять на місяць, передає astronautinews.it.
Інженери Космічного центру Кеннеді у Флориді завершили встановлення 65-метрового основного ступеня ракети SLS між двома прискорювачами, таким чином вперше з’єднавши всі три основні елементи носія.
NASA планує запустити цю ракету в перший політ вже в цьому році. В ході місії, названої «Артеміда-1», SLS виведе до Місяця космічний корабель нового покоління «Оріон». Однак поки що без астронавтів на борту. NASA хоче спочатку випробувати всю систему в безпілотному режимі і тільки потім, в 2023 році, відправити на ній людей.
NASA показало зібрану надважку ракету SLS для польотів до Місяця (фото, відео)
Надважка ракета SLS складається з гігантського, висотою з двадцятиповерховий будинок, основного ступеня з баками з пальним і чотирма потужними двигунами, а також двох твердопаливних прискорювачів висотою 54 метри кожен. Саме на останні буде покладено завдання по розгону носія після старту в перші дві хвилини його польоту.
Інженери почали збірку твердопаливних прискорювачів ще в минулому листопаді. А основний ступінь весь цей час проходив випробування на стенді в штаті Міссісіпі. У березні був успішно проведений статичний пропал двигуна основного ступеня, що тривав близько восьми хвилин – саме стільки часу знадобиться SLS, щоб вибратися із земної атмосфери. Потім основний ступінь привезли на баржі в космічний центр Кеннеді.
NASA показало зібрану надважку ракету SLS для польотів до Місяця (фото, відео)
Першою пілотованою місією до Місяця з моменту запуску «Аполлона-17» в 1972 році стане «Атеміда-3». Контракт на створення апарату, який сяде на поверхню супутника Землі, NASA нещодавно підписало з компанією SpaceX Ілона Маска (Elon Musk). В його основі буде використовуватися космоліт Starship, що зараз розробляється.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас