Запровадження е-трудових. При звільненні працівника роботодавець повинен буде видавати відповідний документ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запровадження е-трудових. При звільненні працівника роботодавець повинен буде видавати відповідний документ

Особисті фінанси
2576
З 10 червня 2021 року запрацювали електронні трудові книжки, оскільки набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 № 1217 – IX (далі — Закон № 1217).
Про це повідомляє Департамент правового захистуапарату ФПУ.
Отже, відповідно до внесених змін, власник або уповноважений ним орган зобов’язаний в день звільнення видати працівникові копію наказу (розпорядження) про звільнення, провести з ним розрахунок у строки, зазначені у статті 116 Кодексу законів про працю України, а також на вимогу працівника внести належні записи про звільнення до трудової книжки, що зберігається у працівника.
Згідно з новою редакцією статті 47 КЗпП, яку затвердив Закон № 1217, з 10.06.2021 року видавати копію наказу про звільнення необхідно за будь-якої підстави звільнення працівника.
До введення вищезазначеної зміни, копію наказу при звільненні працівника з ініціативи роботодавця видавали в обов’язковому порядку, а з інших підстав (за власним бажанням, за угодою сторін тощо) – на вимогу працівника.
Відповідно до Закону № 1217, Кабінет Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання Законом чинності має забезпечити розробку та затвердження нормативно-правових актів, що випливають із Закону, привести у відповідність із Законом свої нормативно-правові акти.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас