Центробанки Франції та Швейцарії починають тестові транзакції цифровий валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанки Франції та Швейцарії починають тестові транзакції цифровий валюти

Фінтех і Картки
1178
Банк Франції і Швейцарський Національний банк при співпраці з консорціумом приватних компаній почали тестувати транскордонні платежі за допомогою т.зв. цифрових валют центральних банків (CBDC) при «оптових» операціях.
Центробанки двох країн співпрацюють з групою BIS Innovation Hub і коаліцією партнерів, очолюваною корпорацією Accenture, в яку входять Credit Suisse, Natixis, R3, SIX Digital Exchange і UBS.
Ініціатива, названа Project Jura, дозволить оцінити потенційні переваги та виклики, пов’язані з впровадженням на ринок CBDC при здійсненні транскордонних платежів і використанні цифрових фінансових інструментів у цілому.
В ході експерименту будуть використовуватися цифрові версії євро і швейцарського франка і тестуватися французька платформа технологій розподіленого реєстру (DLT). Транзакції здійснюватимуться між банками Франції та Швейцарії.
Варто пам’ятати, що всі витрати за допомогою «державних» цифрових валют на відміну від Bitcoin і їм подібних легко відстежуються протягом усього часу їх обігу. Зокрема, це може створити великі проблеми для всього сектору тіньової економіки, включаючи малий і мікробізнес.
За словами члена Ради керуючих Швейцарського національного банку Андреа М. Машлер (Andréa M Maechler), «для центральних банків необхідно залишатися в курсі технологічних розробок. Швейцарський Національний банк вже досліджує регулювання токенізованих оптових CBDC-активів в рамках проєкту Project Helvetia. Ми сподіваємось масштабувати результати цього аналізу в транскордонний контекст, беручи участь у цій захоплюючій ініціативі».
Більше новин не тільки про Bitcoin, але й інші валюти, читайте в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас