Франція оштрафувала Peugeot за обман з викидами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція оштрафувала Peugeot за обман з викидами

Фондовий ринок
1216
Французька влада виявила, що автомобільна група Peugeot, яка є частиною групи Stellantis, обдурила покупців її дизельних авто, приховавши дані реального рівня шкідливих викидів транспортних засобів.
Про це повідомляє Automotive News Europe.
Основний бренд PSA Group, який в січні об’єднався з Fiat Chrysler і утворив Stellantis, другого за величиною виробника автомобілів в Європі, повинен заплатити 10 млн євро і надати банківську гарантію на 30 млн євро, повідомляє французька автомобільна група.
Компанія заявила, що знаходиться в процесі оцінки варіантів захисту і що її дочірні компанії Citroen і Fiat Chrysler також були викликані до суду в Парижі.
Звинувачення на адресу Stellantis – удар по зусиллям генерального директора Карлоса Тавареса по інтеграції бізнесу PSA і FCA в один з найбільших світових автовиробників. Після злиття двох компаній в січні йому довелося зіткнутися з глобальною кризою поставок напівпровідників, який гальмує виробництво в галузі.
Нагадаємо: раніше цього місяця влада Франції пред’явила звинувачення у справі про приховування даних реального рівня шкідливих викидів автомобілями відразу двом автоконцернам – Renault і Volkswagen. Renault доведеться внести заставу в розмірі 20 млн євро і надати банківські гарантії в розмірі 60 млн євро. VW повинен внести заставу 10 млн євро з банківським забезпеченням 60 млн євро. Volkswagen, так само як і Renault, відкинув усі звинувачення.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас