Apple найняла колишнього «топа» BMW для роботи над своїм електрокаром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple найняла колишнього «топа» BMW для роботи над своїм електрокаром

Технології&Авто
305
Американський техногігант Apple Inc найняв Ульріха Кранца, колишнього топменеджера підрозділу електромобілів BMW AG, для допомоги в автомобільних ініціативах компанії.
Про це повідомляє Reuters.
Кранц, один з ветеранів BMW, пропрацював в компанії 30 років. Зокрема він очолював команду, яка займалася розробкою моделей i3 і i8. У 2016 році він звільнився і заснував стартап Canoo, що займався розробкою авто для каршерінгу і оренди. У квітні цього року він покинув компанію.
Кранц працюватиме з ветераном Apple Дугом Філдом, який в свій час керував розробкою Tesla, а тепер відповідає за автомобільний проєкт виробника iPhone.
Як відомо, Apple взялася за розробку власного авто з нуля ще у 2014 році, проєкт отримав назву Project Titan. З того часу успіхи компанії в цій галузі були нерівномірними, тому у 2016 техногігант його відклав і зосередився на автомобільному програмному забезпеченні.
Між тим наприкінці минулого року стали з’являтись чутки про повернення компанії до своїх давніх планів.
Нагадаємо, у грудні ЗМІ повідомили, що Apple запланував випускати свій перший безпілотний електрокар з 2024 року. Також стало відомо, що Apple Car отримає батарею «нового рівня».
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас