Drax і Mitsubishi запустять проект уловлювання та зберігання CO2 в Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Drax і Mitsubishi запустять проект уловлювання та зберігання CO2 в Великобританії

Фондовий ринок
198
Британська генеруюча компанія Drax Group і японська інжинірингова Mitsubishi Heavy Industries Engineering уклали угоду про реалізацію проекту уловлювання і зберігання вуглекислого газу, передає Green Deal.
Як повідомляється в спільному прес-релізі компаній, проект буде здійснюватися на базі електростанції Drax в британському графстві Північний Йоркшир, яка працює на біомасі і вугіллі.
Британська компанія планує запустити першу біоенергетичну установку з уловлюванням і зберіганням вуглецю (bioenergy with carbon capture and storage, BECCS) в 2027 році. До 2030 року установка зможе вловлювати щонайменше 8 млн тонн CO2 на рік.
В результаті Drax розраховує до 2030 року перейти до негативних нетто-викидів вуглецю, тобто вловлювати з атмосфери більше CO2, ніж вона виробляє.
У Drax зазначили, що це допоможе Великобританії досягти її мети щодо скорочення викидів вуглекислого газу на 78% до 2035 року.
В рамках співпраці з британською компанією, Mitsubishi направить в Лондон команду фахівців з уловлювання і зберігання вуглецю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас