Польща планує спростити працевлаштування іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща планує спростити працевлаштування іноземців

Особисті фінанси
730
В рамках Національного плану реконструкції Польща планує спростити працевлаштування іноземців, що має заповнити нестачу кадрів на ринку праці.
Про це Finance.ua повідомили в Аналітичному центрі компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.
Згідно з цим планом, Польща отримує фінансування на розвиток як один з найбільших бенефіціарів бюджету ЄС. Тим самим польський уряд продовжує політику інтеграції економічних мігрантів з метою усунення човникової міграції та забезпечення постійного місця роботи для іноземців в Польщі.
Що це означає: в уряді країни кажуть, що планується запровадження ряду заходів, щоб полегшити процес легалізації перебування та роботи в Польщі, зокрема, скорочення процесу видачі дозволів на роботу.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо підбірки топових вакансій у найбільш затребуваних галузях та інші новини для тих, хто шукає роботу. Підписуйтесь!
У той же час ведеться робота над новою міграційною політикою країни, яка полягає в інтеграції цілих сімей працюючих іноземців, що тільки посилить інтеграційні настрої серед трудових мігрантів.
Цікаві дані дослідження. Згідно з даними соціологічного дослідження «Пульс трудової міграції», проведеного Gremi Personal в березні цього року:
  • 78% мігрантів з України задоволені своїм життям в Польщі;
  • з них 67% мають намір отримати постійний вид на проживання;
  • а 52% мають намір привезти сім’ю в Польщу.
Однак, незважаючи на це, вони як і раніше зацікавлені працювати в інших країнах ЄС, де платять більш високу зарплату, проте через пандемійні обмеження утримуються від поїздок.

13 способів переказати гроші з Польщі в Україну

«У Польщі вже фактично не залишилося жодного великого підприємства і галузі, де б не працювали мігранти з України. На фабриках і заводах зацікавлені в тому, щоб вони приїжджали і працювали за більш довгостроковими контрактами, ніж 3-6 місяців. Особливо в тих галузях, де зараз гостро не вистачає трудових ресурсів, – переробній та харчовій промисловості, на логістичних складах », – стверджує генеральний директор компанії міжнародного працевлаштування Gremi Personal Томаш Богдевич.
Згідно з даними Євростату на 1 червня 2021 року, безробіття в Польщі четвертий місяць поспіль є найнижчим в Європейському Союзі – 3,1%. Число безробітних в Польщі впало до 10 тис.осіб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас