На дорогах Китаю з'явиться тисяча роботів-кур'єрів від підрозділу Alibaba — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На дорогах Китаю з'явиться тисяча роботів-кур'єрів від підрозділу Alibaba

Технології&Авто
416
Автоматизація керування транспортними засобами становить інтерес не тільки для сегменту пасажирських перевезень, а й для ринку логістичних послуг. Літальні апарати і наземні автоматичні фургони і вантажівки зможуть здійснювати оперативну цілодобову доставку товарів, і це істотно змінить ринок.
Як зазначає Reuters, власник торгового майданчика Aliexpress теж веде роботу в цьому перспективному напрямку.
Зусилля холдингу Alibaba у сфері автоматизації доставки товарів координуються з дочірньою компанією Cainiao, яка спеціалізується на логістиці. Спільними зусиллями компанії збираються розробити автономні вантажівки для доставки товарів.
Вже наступного року на дорогах Китаю з’явиться перша тисяча роботів, яких будуть використовувати для доставки товарів. На жаль, подробиць про таких автоматичних доставщиків поки немає.
Ринок подібних послуг приваблює не тільки вже існуючих автовиробників, а й молоді компанії. У США, наприклад, створенням автоматичних вантажівок займається компанія TuSimple. Всі серйозні виробники вантажної техніки цікавляться технологіями автопілоту.
Вже в найближчі роки магістральні тягачі зможуть об’єднуватися в каравани, на чолі яких буде рухатися керована людиною вантажівка, а всі інші учасники їхатимуть за ним автоматично.
Високий інтерес і до літальних апаратів, що використовуються для доставки вантажів — Amazon вже пропонує своїм привілейованим підписникам в окремих регіонах США скористатися послугою експрес-доставки товару за допомогою дрона. На шляху їх поширення поки більше юридичних перешкод, ніж технічних.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас