Google розширить список альтернативних пошукових систем для Android у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google розширить список альтернативних пошукових систем для Android у Європі

Технології&Авто
161
У відповідь на тиск з боку влади Євросоюзу компанія Google надасть користувачам Android можливість обирати з більшої кількості альтернативних пошукових систем для використання за замовчанням.
Про це повідомляє видання Bloomberg.
Ще в 2018 році Європейська комісія випустила постанову про надання більш широких можливостей для конкуренції на платформі Android, в рамках якого пошукова система повинна бути відокремлена від операційної системи. Тоді компанію змусили припинити за замовчанням встановлювати в Android фірмову пошукову систему і браузер. Компанія дала можливість користувачам вибрати одну з декількох пошукових систем при першому запуску смартфона.
Але цього виявилося недостатньо, щоб послабити позиції Google — минулого місяця компанія контролювала 97 відсотків ринку пошукових систем у Європі. Пошуковик DuckDuckGo та інші скаржаться, що це рішення Google не працює. Вся справа в тому, що компанія обмежилася лише списком з трьох альтернативних пошукових систем, а щоб потрапити в цей список, розробникам потрібно виграти спеціальний аукціон. Щоправда, платити за присутність в списку потрібно лише коли користувач вибирає ту чи іншу пошукову систему.
У підсумку Тепер Google зробить участь в списку альтернативних пошуковиків безкоштовною для їх розробників, а також збільшить кількість альтернативних пошукових систем. Всього користувачам буде доступно близько 12 пошукових рішень сторонніх компаній. Сама Google впевнена, що користувачі все одно будуть обирати її ПЗ, проте не тому, що у них немає іншого вибору, а тому що сервіси Google зручніші від інших.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас