Наслідки локдаунів: ресторатори заявляють про небувалу нестачу кадрів у галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наслідки локдаунів: ресторатори заявляють про небувалу нестачу кадрів у галузі

Фондовий ринок
1247
Після пом’якшення карантину в Україні ресторатори зіткнулися з небувалою нестачею кадрів у галузі. Тому що люди пішли працювати в інші сфери або виїхали в інші країни.
Про це в коментарі УНН розповів президент Української ресторанної асоціації Сергій Трахачев.
«Зараз чергове послаблення — це, звичайно, дуже добре, уся індустрія сподівається на літній сезон, але ми вже бачимо проблеми, пов’язані з діями держави протягом уже півтора року. Ми бачимо, що дуже багато об’єктів продається, розпродається», — сказав Трахачев.
За його словами, такої кількості об’єктів громадського харчування, що закрилися, не було ніколи, у жодну економічну кризу. Трахачев зазначив, що дії уряду дуже сильно вдарили по малому підприємництву в Україні.
«Друге — це те, що ми, коли зняли карантинні обмеження, побачили величезні проблеми з людьми. Тобто, ресторани, бари, кафе, кав’ярні, які знову відкрилися, не можуть знайти персонал. Оскільки люди ще більше поїхали в Польщу та інші країни, пішли в інші галузі. Тобто, на сьогоднішній день ми можемо констатувати небувалий брак кадрів у ресторанній галузі», — розповів Трахачев.
Також Трахачев розповів про менші, але не менш болючі проблеми.
«В орендодавця немає впевненості в тому, що має сенс здавати в оренду приміщення саме під ресторанний бізнес, оскільки його постійно закривають. Також запас міцності і можливості розвитку у самих підприємців теж став менше. Якщо півтора роки тому ми розвивалися дуже активно, у нас з’являлися класні концепції, які могли претендувати на впізнаваність не тільки в Україні, але і в Європі та в світі, то на сьогоднішній день темп спав. Ми сподіваємося, що надолужимо це, але поки ми в стані обережного відродження», — сказав Трахачев.
Експерт припускає, що це ще не кінець, і восени знову чекають чергові закриття — без попереджень і компенсації.
«Коли я говорив про те, що є проблема з персоналом, потрібно сказати, що вона є в усьому світі – і в Європі, США. Але коли держава в інших країнах закриває на карантин, то персонал отримує зарплату від держави. У нас нікому ніяких компенсацій не було», — розповів Трахачев.
Він підкреслив, що одноразова державна допомога у 8 тисяч гривень не може компенсувати збитки від тих локдаунів, які були.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас