Суд ЄС скасував рішення про заморожування активів Януковича і його сина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд ЄС скасував рішення про заморожування активів Януковича і його сина

Казна та Політика
447
Європейський суд загальної юрисдикції анулював рішення Ради ЄС 2019 року, яким продовжили заморожування активів експрезидента України Віктора Януковича і його сина Олександра.
Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому 9 червня.
«Суд загальної юрисдикції скасовує постанову Ради ЄС 2019 року про продовження заморожування коштів, накладеного на Віктора Януковича, колишнього президента України, і його сина, Олександра Януковича. Рада ЄС не довела, що в кримінальному провадженні у цьому продовженні, яке українська влада проводить щодо цих осіб, були дотримані права на захист», — йдеться в рішенні.
Так, зокрема, зазначається, що при ухваленні рішення в 2019 році Рада ЄС взяла до уваги низку судових рішень, які стосуються кримінальної справи щодо вказаних осіб, як складову частину фактичної основи, що виправдовує збереження обмежувальних заходів.
Однак, на думку суду, Рада ЄС не змогла продемонструвати, що ефективно розглянула ці рішення і що змогла зробити висновок про те, що процесуальні права відповідних осіб були дотримані по суті.
Нагадаємо, у березні 2019 року Рада Європейського Союзу на рік продовжувала персональні санкції стосовно колишнього президента України Віктора Януковича і 11 осіб з його оточення. Пізніше Європейський суд скасував частину санкцій ЄС щодо Януковича.
Важливо відзначити, що Янукович і його син все ще перебувають під санкціями, адже заходи були продовжені в березні 2021 року за новими причинами.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас