У Норвегії створили плавучу вітряну турбіну, уп’ятеро потужнішу за звичайний вітрогенератор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Норвегії створили плавучу вітряну турбіну, уп’ятеро потужнішу за звичайний вітрогенератор

Енергетика
1090
Норвезька компанія Wind Catching Systems представила систему найбільших плавучих вітряних турбін.
Як повідомляє ReNews, кожна з них здатна генерувати уп’ятеро більше енергії, ніж традиційні поодинокі вітряки.
В компанії запевняють, що термін служби технології складе 50 років, а обслуговування коштуватиме менше, ніж у випадку зі звичайними плавучими офшорними вітроенергетичними установками.
«Одна установка Wind Catching уп’ятеро ефективніша ніж звичайна морська вітряна турбіна і може виробляти енергію для 80 000 домашніх господарств», — заявили в компанії.
Виконавчий директор Wind Catching Systems Оле Хеггхейм сказав, що компанія «зробить плавучі офшорні вітряні електростанції конкурентоспроможними вже у 2022−2023 роках».
«У співпраці з нашим основним підрядником Aibel ми будемо комерціалізувати цю новаторську технологію, яка стрімко підвищить ефективність плавучих вітряних електростанцій і скоротить використання площ на 80%», — додав він.
Хеггхейм наголосив, що мета Wind Catching Systems — дати можливість операторам і забудовникам морських вітроенергетичних комплексів виробляти електроенергію за ціною, яка конкурує з іншими джерелами енергії, без субсидій.
Нова турбіна є вищою за Ейфелеву вежу (324 м) і схожа на гігантське сітчасте вітрило. Вона складається з безлічі окремих компонентів, які можна зібрати на палубі корабля і які легко обслуговувати. Турбіна кріпиться на платформу, пришвартовану до дна океану.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас