Google перенесе частину інфраструктури YouTube у власний хмарний сервіс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google перенесе частину інфраструктури YouTube у власний хмарний сервіс

Технології&Авто
290
Стало відомо, що Google працює над перенесенням частини інфраструктури сервісу YouTube в свою хмарну платформу.
Про це пише CNBC з посиланням на слова глави Google Cloud Platform Томаса Куріана (Thomas Kurian).
Незважаючи на те, що Google має власну хмарну платформу, багато ключових сервісів компанії, таких як пошукова система і YouTube, як і раніше, використовують окрему інфраструктуру. Тепер же стало відомо про роботу Google над частковим перенесенням свого відеосервісу в хмару. Це робиться для збільшення частки компанії на зростаючому ринку хмарних обчислень, а також для зниження залежності від рекламних доходів.
«Частиною розвитку хмари є те, що наші власні сервіси використовують його все більше і більше, і це дійсно так. Деякі частини YouTube переміщуються в Google Cloud», — сказав у бесіді з журналістами Томас Куріан. Він також зазначив, що сервіс для корпоративних клієнтів Google Workspace, раніше відомий під ім’ям G Suite, навігаційний додаток Waze і співробітники ШІ-підрозділу DeepMind, наразіс спираються на хмарну платформу компанії.
Рішення про часткове перенесення YouTube в хмару з часом допоможе Google наростити доходи в цьому сегменті. Корпоративні клієнти компанії будуть охочіше погоджуватися на використання Cloud Platform, бачачи, що Google використовує хмарний сервіс для обробки своїх критично важливих робочих навантажень.
За підсумками першого кварталу цього року близько 58% доходу Alphabet, яка є для Google материнською компанією, припадало на категорію «пошук Google та інше», куди входить пов’язаний з онлайн-рекламою бізнес. За цей же період хмарний сервіс Cloud Platform приніс компанії всього 7% доходу, але при цьому цей напрямок в кварталі зростав швидше.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас