Потрапляння в реєстр олігархів може створити проблеми їхньому бізнесу за кордоном - міністр юстиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потрапляння в реєстр олігархів може створити проблеми їхньому бізнесу за кордоном - міністр юстиції

Казна та Політика
363
Включення бізнесменів до реєстру олігархів ускладнить роботу компаній, бенефіціарами яких вони є, з іноземними контрагентами, вважає міністр юстиції Денис Малюська.
Про це він повідомив у публікації на своїй сторінці Facebook і підтвердив наявність таких зарубіжних ризиків для тих, хто потрапив до реєстру.
Про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватися ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі!
«Про те, що таке процедури compliance в західних компаніях і їх наслідки для українських контрагентів, я писати не буду», — заявив міністр.
Голова Мін’юсту вважає, що в законопроєкті про деолігархізацію є кілька технічних помилок, які спокійно можна виправити до другого читання, а в цілому це якісний документ, що відповідає меті.
«Ключова Історія в ньому — це реєстр, хоча всі фокусуються на іншому. Були опції радикальніші і цікавіші, але ймовірність їх успішної реалізації близька до нуля», — зазначив Малюська.
Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№ 5599).
Згідно з документом, достатніми для включення Радою нацбезпеки і оборони особи до реєстру олігархів є будь-які три з чотирьох умов: значний вплив на ЗМІ, участь у політичному житті, бенефіціарне володіння компанією-монополістом і статки понад 1 млн прожиткових мінімумів (близько $ 83 млн за поточним курсом).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас