У G7 вирішили встановити єдиний податок для корпорацій щонайменше 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У G7 вирішили встановити єдиний податок для корпорацій щонайменше 15%

Фондовий ринок
358
Міністри фінансів країн «Великої сімки» домовилися про мінімальний глобальний корпоративний податок у розмірі не менше ніж 15 відсотків для таких транснаціональних компаній, як Google, Apple і Amazon.
Про це пише reuters.
Група семи великих розвинених економік погодилася підтримати мінімальну глобальну корпоративну ставку не менше ніж 15%, а компанії платити більше податків на ринках, де вони продають товари та послуги. Однак угода не чітко визначає, на який саме бізнес будуть поширюватися правила, маючи на увазі тільки «найбільші і найвигідніші транснаціональні підприємства».
Як пише видання, спочатку потрібно буде дійти до більш широкої згоди на засіданні G20, яке включає низку країн з економікою, що розвивається, збори яких мають відбутися наступного місяця у Венеції.
«Багаті країни роками намагаються домовитися про спосіб отримання великих доходів від великих транснаціональних компаній, таких як Google, Amazon і Facebook, які часто заробляють прибуток в юрисдикціях, де вони платять мало або взагалі не платять податків», — йдеться в повідомленні.
Адміністрація президента США Джо Байдена дала переговорам свіжий поштовх, запропонувавши мінімальну ставку податку на корпорації в розмірі 15%, що перевищує рівень в таких країнах, як Ірландія, але нижче за найнижчий рівень в G7.
Німеччина і Франція також вітали домовленість, хоча міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер заявив, що буде боротися за більш високу мінімальну ставку корпоративного податку, 15%, яку він назвав «відправною точкою».
«Компанії більше не зможуть ухилятися від своїх податкових зобов’язань, розміщуючи свої доходи в країнах з найменшим податком», — додав міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас