Міжбанк: чи варто чекати значного обвалу котирувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи варто чекати значного обвалу котирувань

Валюта
921
П’ятниця на валютному ринку пройде під впливом трьох основних факторів:
1. Завершення робочого тижня і період купівлі валюти «дочками» іноземних компаній під виведення дивідендів. Спрацює ефект закінчення тижня і ділова активність клієнтів дещо знизиться. За нашими прогнозами, статистика торгів 4 червня не перевищить $ 110−120 млн при укладенні до 410−460 угод. Частина «дочок» іноземних компаній, спостерігаючи просідання котирувань і не бажаючи грати в курсову рулетку, почне активніше скуповувати валюту для виведення дивідендів;
2. Дії Нацбанку. Регулятор дещо «здивував» всіх учасників торгів, вийшовши на торги в середу з купівлею долара і цим частково утримавши курс американської валюти від падіння. І тепер кожен день учасники торгів чекатимуть його реакції на те, що відбувається на міжбанку. За фактом, якщо Нацбанк продовжить з’являтися на міжбанку з інтервенціями — його цінники і будуть багато в чому формувати курс по дню;
3. Поведінка великих гравців і спекулянтів. У великих гравців зараз два завдання. Перше — забезпечити свої господарські операції першої декади місяця (поточні проплати за сировину та матеріали, оплату оренди та виплату зарплати за минулий місяць тощо). Друге — «вгадати» з курсом при проведенні своїх угод.
А ось у спекулянтів все зараз досить цікаво. З одного боку — почалася явна спроба гри «на пониження» і вони хочуть цим активно скористатися. З іншого боку — продавці валюти експортери психологічно «не готові» до серйозного обвалу котирувань і особливого «пального» у вигляді масованого продажу валюти для зміцнення гривні – поки теж не забезпечують. Звідси — для спекулянтів основним форматом залишається робота «в дві сторони», яка при теперішньому ринку і спредах — не дає їм великих заробітків. При цьому, спекулянти готові до активної роботи при найменшій можливості. Був би реальний кінцевий покупець або продавець валюти.
Елемент інтриги щодо подальшого курсоутворення збережеться, але ажіотажу з урахуванням майбутніх вихідних на валютному ринку ми сьогодні не прогнозуємо. Продовжиться «перетягування курсового каната» між великими покупцями і продавцями. Значного обвалу котирувань протягом дня ми не очікуємо, позаяк будь-яке істотне просідання курсу викличе вихід на торги покупців з відкладеним попитом. Вони вичікують «дна» за курсом і уважно стежать за тим, що відбувається на міжбанку. Не буде стримувати себе і Нацбанк, який вже виходив на торги в цю середу і вийде знову в разі потенційного великого падіння котирувань.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками, в п’ятницю будуть в межах: долар — коридор 27,25−27,45 грн, євро — коридор 32,95−33,35 грн.
Курс долара на міжбанку-графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,31 / 27,33
Євро — 33,08 / 33,11
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас