Байден вніс до чорного списку 59 компаній з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Байден вніс до чорного списку 59 компаній з Китаю

Світ
406
Президент США Джо Байден підписав указ про внесення 59 китайських компаній в чорний список. Серед них — одна з найбільших в світі компаній у сфері телекомунікацій Huawei. Заборона набуває чинності 2 серпня 2021 року.
Про це повідомляється на сайті Білого дому.
«Цей виконавчий указ дозволяє США забороняти інвестиції в китайські компанії, які підривають безпеку або демократичні цінності США і наших союзників», — йдеться в документі.
До чорного списку потрапили 59 китайських компаній. Серед них — Huawei Technologies Co., Ltd, компанія з виробництва мікроелектроніки Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), виробник авіатехніки Aviation Industry Corporation of China (AVIC), телекомунікаційні компанії China Mobile Communications Group Co., Ltd., China Telecommunications Corporation, China United Network Communications Group Co., Ltd., будівельна компанія China Railway Construction Corporation (CRCC) та інші.
Зазначається, що даний указ «заборонить будь-якій людині зі США брати участь в продажу або купівлі будь-яких цінних паперів, що продаються на біржі».
«Цей виконавчий указ не дозволяє інвестиціям США підтримувати китайський оборонний сектор, а також розширює можливість уряду США реагувати на загрози китайських компаній в сфері технологій стеження, які сприяють стеженням як в Китаї, так і за його межами, за етнічними меншинами або будь-яким іншим чином сприяють репресіям і серйозним порушенням прав людини», — заявляє Білий дім.
Як повідомляє Білий дім, цей указ покликаний сприяти «подальшому реагуванню на надзвичайну ситуацію, оголошену 12 листопада 2020 року у зв’язку із загрозою, яку несе військово-промисловий комплекс КНР».
Про всі важливі економічні події в Україні та світі ви можете дізнатись в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас