Рада планує створити реєстр професій та кваліфікацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада планує створити реєстр професій та кваліфікацій

Казна та Політика
205
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій».
Відповідне рішення підтримали 256 народних депутатів.
«Метою законопроєкту є стимулювання розвитку національної системи кваліфікацій», – йдеться у пояснювальній записці.
Так, законопроєктом №4147 пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю, законів «Про оплату праці», «Про освіту», «Про зайнятість населення» в частині визначення термінів повної та часткової професійної кваліфікації, встановлення пріоритетності професійних стандартів над кваліфікаційними характеристиками, окремих питань розроблення, затвердження та введення в дію професійних стандартів.
Крім цього, законопроєктом пропонується створення та ведення реєстру видів занять (професій) та кваліфікацій, діяльності галузевих рад з розроблення професійних стандартів, пов’язаних із цим окремих положень законодавства про функції колегіального органу у сфері кваліфікацій та інших пов’язаних питань.
Очікується, що ухвалення законопроєкту створить можливість для появи часткових кваліфікацій та механізмів їх присвоєння, що сприятиме підвищенню зайнятості населення.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас