Tesla відкличе майже 6 тисяч електромобілів Model 3 і Model Y через проблеми з гальмами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla відкличе майже 6 тисяч електромобілів Model 3 і Model Y через проблеми з гальмами

Фондовий ринок
214
Компанія Tesla буде змушена відкликати 5974 свої електромобілі через проблеми з гальмівною системою. Програма повернення стосуватиметься моделі електрокарів Model 3 і Model Y, випущені з 2019 по 2021 рік.
Про це пише CNBC.
Про проблеми з гальмівною системою стало відомо ще 29 травня. Виявилося, що у вищезгаданих моделей не закріплені належним чином гальмівні супорти. Через це кріплення можуть ослабнути, через що супорти можуть торкнутися обода колеса і спровокувати ДТП. Представники Tesla заявили, що їм невідомо про випадки ДТП через виявлену недоробку.
Автовиробник пообіцяв перевірити і при необхідності замінити потрібні елементи. Журналісти не уточнили, чи стосується це відкликання виключно США і чи є цифра остаточною. На тлі цієї новини за останні два дні акції компанії подешевшали більш ніж на 3 %.
Це далеко не перше відкликання авто Tesla. У лютому компанія відкликала понад 170 тисяч електромобілів через відмову сенсорного екрану, а в 2020 році сталося два відкликання продукції через проблеми з підвіскою і дахом. Власне, в автомобілебудуванні практика відкликань великих і не дуже партій продукції існує давно і застосовується регулярно.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас