Південна Корея оголосила про створення своєї цифрової валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея оголосила про створення своєї цифрової валюти

Фінтех і Картки
801
Центральний банк Південної Кореї оголосив про розробку пілотної цифрової валюти на тлі зниження операцій з готівкою.
Про це повідомляє Reuters.
Зараз регулятор займається пошуком партнерів через відкриті торги, щоб цифрову валюту можна було запустити в тестовому режимі.
Центральний банк Південної Кореї задумався про свою цифрову валюту в зв’язку з тим, як стрімко поширюються біткоїни й інші криптовалюти, що змінюють традиційний фінансовий сектор.
Корейські банкіри впевнені, що власна цифрова криптовалюта дозволить модернізувати фінансову систему Південної Кореї, прискорить внутрішні та міжнародні платежі, а також запобіжить загрозі з боку інших криптовалют.
Як заявив представник Центрального банку Південної Кореї, зараз істотно знижується частка операцій з готівкою, а кроки зі створення цифрової валюти є «підготовкою до змін у мінливій системі розрахунків із платежів».
За даними Reuters, платформа, на якій створять пілотну цифрову валюту, складатиметься з комерційних банків і роздрібних точок, а під час випробувань людям запропонують здійснювати оплату за допомогою мобільних телефонів, переказувати кошти на особисті рахунки та відкривати депозити.
У регулятора підкреслили, що пілотна програма зі створення цифрової валюти триватиме із серпня по грудень 2021 року і в наступному році вона може бути розширена до другої фази.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас