Рада спростила виплату компенсацій медикам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада спростила виплату компенсацій медикам

Казна та Політика
139
В Україні спростили процедуру виплат компенсацій медичним працівникам. Верховна Рада схвалила відповідний законопроект №5415 у цілому.
“За” проголосували 337 нардепів.
Йдеться про страхові виплати медикам, котрі отримали інвалідність внаслідок коронавірусної хвороби.
У комітеті з питань здоров’я нації підкреслювали, що ситуація з проведенням таких виплат наразі абсолютно незадовільна. На початок квітня кошти від держави отримали лише десять осіб, а процедура виплат залишається зарегульованою та бюрократичною.
Вноситься зміна до статті 39 закону “Про захист населення від інфекційних хвороб”.
Ця норма визначає, що страхова виплата проводиться медикам у разі встановлення інвалідності протягом одного календарного року. Бюджетний кодекс визначає період календарного року від 1 січня до 31 грудня.
Однак обмеження календарним роком не дозволяє провести виплати медику, який захворів у 2020 році, а отримав групу інвалідності у 2021 році. Закон прибирає прив’язку до календарного року та надає можливість отримати виплати тим медикам, які через цю технічну неточність були позбавлені права на кошти від держави.
Нагадаємо, комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував Верховній раді схвалити цей законопроект.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас