Електричний кросовер BMW iX представлений офіційно (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електричний кросовер BMW iX представлений офіційно (фото, відео)

Технології&Авто
1035
Компанія BMW представила електричний кросовер iX наприкінці минулого року, але розкрила його лише частково, як передсерійну версію. Тепер же автовиробник відкрив інформацію про остаточні технічні характеристики iX та показав його у тому вигляді, в якому електрокар отримають покупці.
Найважливішим з розкритої інформації є показники продуктивності IX. Новинка вийде на ринок у двох версіях: xDrive40 та xDrive50. Обидві оснащені електричною системою повного приводу, з комбінованою потужністю 523 к.с. у BMW iX xDrive50 та 326 к. с. у BMW iX xDrive40. Ефективність технології приводу поєднана з найновішими технологіями акумуляторних елементів, що дозволяє отримати діапазон пробігу на одному заряді до 630 кілометрів у BMW iX xDrive50 та до 425 кілометрів у BMW iX xDrive40 (WLTP).
Пізніше до модельного ряду повинен приєднатись BMW iX M60 з максимальною потужністю понад 600 к. с., що обіцяє надзвичайно спортивний повністю електричний досвід водіння. Втім, ці цифри для iX M60 ще можуть бути відкореговані.
Електричний кросовер BMW iX представлений офіційно (фото, відео)
Зарядка iX від швидкого зарядного пристрою постійного струму від 10% до 80% займе 40 хвилин. А за 10 хвилин зарядки можна отримати додаткові 145 кілометрів пробігу.
BMW також розкриває подробиці про технології підвіски та шасі. Електричний кросовер використовує амортизатори з додатковим гідравлічним демпфуванням, які змінюють жорсткість на ходу, залежно від ландшафту. Виробник зазначає, що ця технологія в кінцевому підсумку призводить до менших кренів кузова на нерівностях та вищого рівня комфорту.
Електричний кросовер BMW iX представлений офіційно (фото, відео)
Максимальна ж швидкість батарейного кросовера становить 200 км/год.
iX отримав нову електричну систему повного приводу, яка здатна розподіляти крутний момент, передаючи його лише на задню вісь або на обидві. Система контролю тяги, розроблена для нових електромобілів BMW, інтегрована в систему управління двигуном, допомагаючи усунути будь-яку затримку руху сигналу від керма до мотора і до коліс.
Американський офіс BMW оприлюднив і стартову ціну на iX xDrive50 – єдину версію моделі, доступну в США. Електричний позашляховик коштуватиме від 84 195 доларів. До американських замовників BMW iX почнуть прибувати в першому кварталі 2022 року.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас