Державіакомпанія з'явиться в Україні в найближчий рік - куди полетять літаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державіакомпанія з'явиться в Україні в найближчий рік - куди полетять літаки

Казна та Політика
433
Українська державна авіакомпанія, створення якої заплановано на найближчий рік, забезпечуватиме як внутрішні, так і міжнародні рейси, в тому числі на далекі дистанції.
Про це розповів заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«Державна авіакомпанія повинна забезпечити регіональне сполучення для стикових з Києвом, саме тому ми і почали розвивати аеропорти в регіонах. Це також рейси в Європу, трансатлантичні рейси і далекомагістральні – Китай, Азія», — заявив Тимошенко.
Він також повідомив, що переговори про створення внутрішньої авіакомпанії вже ведуться як із зарубіжними лідерами авіагалузі, так і з українськими фахівцями.
«Ми хочемо запустити на регіональні та ближні країни Ан-148. Далеке сполучення — за допомогою лізингу Boeing або Airbus. Вже є реальні прорахунки, в тому числі її (державіакомпанії. — Ред.) прибутковості. У наші плани не входить щорічне дотування цієї компанії, вона повинна приносити дохід», — підкреслив заступник голови Офісу президента.
При цьому він зазначив, що у випадку, коли громадяни України перебувають в іншій країні (як у ситуації з COVID-19) і не можуть її залишити, ця авіакомпанія буде здійснювати їх повернення додому.
«Крім того, припинення повітряного транзиту через Білорусь потенційно може збільшити наші доходи. Це, до речі, стосується і наземного транзиту. У нашого податкового і транспортного комітетів Ради є ідеї щодо введення зборів з транзитного транспорту, що дало б можливість нам заробити», — заявив Тимошенко.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству інфраструктури прискорити процес створення національної авіаційної компанії.
  • Голова Уряду зазначив, що внутрішній авіаперевізник повинен закуповувати українські літаки. При цьому повідомив, що ведуться переговори про закупівлю літаків і з трьома найбільшими світовими авіавиробниками.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас