Українцям варто підготуватися до підвищення вартості проїзду у всіх містах країни — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям варто підготуватися до підвищення вартості проїзду у всіх містах країни — ЗМІ

Особисті фінанси
1042
В українських містах зростають ціни на проїзд у громадському транспорті. Відповідні рішення оприлюднені на офіційних сайтах міських рад, повідомляє РБК-Україна.
За користування комунальним транспортом у кількох обласних центрах доведеться заплатити більше, ніж у столиці.
У Вінниці відсьогодні вартість проїзду в маршрутних таксі становитиме 10 гривень. Це на 2 гривні дорожче, ніж у Київському комунальному транспорті.
21 травня Львівська міська рада встановила вартість однієї поїздки в електротранспорті та автобусах на рівні 10 гривень.
Також підвищили ціну на проїзд в автобусах і електротранспорті в Миколаєві. Найближчим часом анонсують підвищення тарифів у Полтаві та в інших містах.
Нагадаємо, раніше міські голови обласних центрів заявили про те, що муніципалітетам доведеться підвищувати ціни на проїзд, якщо уряд не погасить кількамільярдну заборгованість за перевезення пільгових пасажирів з інших міст, яка існує з 2016 року. Громади щороку витрачають мільярди гривень на забезпечення мешканцям гарантій, встановлених державою, йшлося в заяві.
Найбільша заборгованість – перед Києвом. Як зазначав мер міста Віталій Кличко, на компенсацію пільгового проїзду в 2021 році Києвом заплановано витратити 803,3 млн грн. У зв’язку з цим Київрада звернулася до уряду із закликом ліквідувати заборгованість за пільговий проїзд з метою недопущення підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас