Що зміниться в Україні з 1 червня (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що зміниться в Україні з 1 червня (інфографіка)

Особисті фінанси
3079
З 1 червня 2021 року на українців чекають такі зміни.
Пенсія. В Україні вже з 1 червня перерахують пенсії громадянам, які після призначення пенсійних виплат продовжують працювати. Згідно із законодавством, для перерахунку пенсії не потрібно звертатися до Пенсійного фонду, все відбудеться автоматично.
Виплати змінять тим, хто після призначення пенсії продовжував працювати і отримав не менше ніж 24 місяці страхового стажу або отримали 24 місяці страхового стажу, але після призначення пенсії минуло не менше ніж 2 років.
Що зміниться в Україні з 1 червня (інфографіка)
COVID-сертифікати планують видавати вже наприкінці червня. Такий документ дозволить відвідувати українцям країни Євросоюзу, а також подорожувати на курорти без обов’язкових ПЛР-тестів для в’їзду в країну.
На дорогах нові правила. Йдеться про сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів в денний час. Кого стосується заборона: транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн.
Для кого роблять виняток: вантажівок, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.
Також нагадаємо, сервіс «Google Фото» з 1 червня обмежить простір для зберігання файлів: замість безлімітного сховища для фотографій і відео у високій якості, як було раніше, в розпорядженні користувача буде лише 15 ГБ. За більший обсяг доведеться доплачувати. Таке рішення в Google пояснюють дедалі більшим попитом на сховище.
Підписуйтесь на наш телеграм-канал Finance_ukr і читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця 🧐
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас