Експерти повідомили, яким буде курс долара в червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти повідомили, яким буде курс долара в червні

Особисті фінанси
1728
Тенденції до зміцнення гривні залишатимуться актуальними як мінімум до кінця літа. Основні фактори підтримки нацвалюти в середньостроковій перспективі – приплив валютної виручки, інвестицій (в т.ч. завдяки відкриттю ринку землі і великій приватизації), а також слабшаючий долар.
Про це розповів радник голови правління Кредитвест банку Василь Невмержицький. Щоправда, кілька інших опитаних нами експертів, зійшовшись на прогнозах щодо зміцнення національної валюти, назвали і низку інших причин, які будуть цьому сприяти.
«У нас немає жодних особливих очікувань. Курс, швидше за все, залишиться плюс-мінус в тих межах, в яких і перебуває. Немає і не буде передумов для тиску на національну валюту як в один, так і в інший бік», — зізнається фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.
Невмержицький звертає увагу, що багато невизначеності несуть вкладення нерезидентів у ОВДП. Очікуваного відновлення інтересу до українських облігацій у гривні в травні не відбулося. З іншого боку, портфель іноземних власників ОВДП залишається практично незмінним ось уже 4 тижні.
«І це незважаючи на серію великих погашень старих випусків облігацій у квітні-травні. Поки що немає підстав прогнозувати відтік або приплив інвестицій за цим інструментом. Однак досвід показує, що реакція інвесторів на події може бути дуже швидкою», — підкреслив фінансист.
До нього з приводу облігацій примикає і аналітик інвесткомпанії Concorde Capital Євгенія Ахтирко.
«Ми також не очікуємо, що буде приплив валюти від нерезидентів, що вкладаються в українські облігації внутрішньої держпозики. Якщо і цей фактор мав би місце, ревальвація була б ще сильнішою. Але масового повернення іноземних кредиторів найближчим часом не відбудеться», — прогнозує Ахтирко.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас