Швейцарія надала майже 200 млн гривень фіндопомоги на цифровізацию України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія надала майже 200 млн гривень фіндопомоги на цифровізацию України

Казна та Політика
207
Міністерство цифрової трансформації та Швейцарське агентство з розвитку та співробітництва (SDC) підписали угоду про розширення допомоги на цифровізацію нашої держави. Україна отримає 193,7 млн гривень фінансової допомоги.
Про це повідомляє Урядовий портал.
Зазначено, що угода є продовженням Меморандуму про співпрацю, який Швейцарське агентство розвитку і співробітництва та Мінцифри підписали ще у вересні 2019 року.
«Фінансування в рамках проєкту розширюється до 6 313 640 Швейцарських франків (193,7 млн грн). Ці кошти надаються на розвиток е-послуг у сферах соцзахисту, пенсійного забезпечення, впровадження нових сервісів електронної демократії та підвищення цифрової грамотності українців», — йдеться в повідомленні.
Генеральний директор SDC Патриція Данці підкреслила, що прогрес України у сфері цифрової трансформації вражає. В рамках Програми EGAP, яку підтримує Швейцарія, запущено багато держсервісів нового покоління — еМалятко, автоматична реєстрація ФОП, проект «Дія.Цифрова освіта», податкові сервіси, реєстрація місця проживання.
«Кілька нових цифрових сервісів за своєю зручністю і швидкістю навіть не мають подібних аналогів у світі. Плануємо і надалі підтримувати Україну в її зусиллях з цифрової трансформації, щоб різні категорії українців (зокрема, вразливі групи) мали рівний доступ до держсервісів та інструментів електронної демократії», — сказала Данці.
Нагадаємо, Мінцифри представило національний тест на цифрову грамотність держслужбовців, які зможуть перевірити рівень відповідної компетентності на порталі «Дія. Цифрова освіта», а також отримати електронний сертифікат та вдосконалити необхідні навички.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас