ЄС схвалив зміни у візовій системі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС схвалив зміни у візовій системі

Світ
1519
Рада ЄС внесла зміни до візової системи, спрямовані на підвищення безпеки в Шенгенській зоні.
У Євросоюзі посилили контроль за короткостроковим перебуванням і дозволами на проживання.
Що зміниться. Тепер VIS буде включати не тільки інформацію про короткострокові візи, а й охоплювати довгострокові візи та дозволи на проживання, оскільки ці документи дозволяють вільне пересування в межах Шенгенської зони.
Крім того, в систему буде включений скан сторінки з біографічними даними проїзного документа.
«У відповідь на мінливі проблеми міграції та безпеки ЄС удосконалює свою візову інформаційну систему (VIS), інструмент, який використовується владою держав-членів для реєстрації та перевірки осіб, що звертаються за короткостроковою візою для в’їзду в Шенгенську зону», — йдеться в заяві.
Перед видачею візи або дозволу на проживання нові правила дозволять проводити розширену перевірку біографічних даних заявника у відповідних базах даних безпеки та міграції.

Довідка Finance.ua:

  • Єврокомісія оновила правила відвідування Шенгенської зони за безвізовим режимом. Тепер це відбуватиметься за туристичною інформаційною системою авторизації (ETIAS).
  • Європейська комісія розпочинає громадські консультації для оцінки ймовірності впровадження електронних віз на в’їзд до ЄС для громадян третіх країн. Вони замінять паперові стікери, що проставляються в закордонних паспортах.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас