Чехія відкриває кордони для туристів з деяких країн: названо умови в'їзду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія відкриває кордони для туристів з деяких країн: названо умови в'їзду

Світ
1734
Подорожувати між Чехією та Угорщиною, Німеччиною, Польщею, Австрією, Словаччиною, Словенією та Хорватією можна буде з 31 травня після отримання першої дози вакцини проти COVID-19.
З вівторка, 1 червня, країну зможуть відвідувати щеплені люди з Ізраїлю, Австралії, Таїланду, Нової Зеландії, Сінгапуру і Південної Кореї.
Про це на прес-конференції заявив міністр охорони здоров’я Адам Войтех після засідання уряду, передає novinky.cz.
За словами міністра, це відкриття стандартного туризму. Сертифікати для туристів з цих семи країн також будуть визнані. Вони можуть знадобитися для відвідування певних закладів, відкритих в Чехії, пояснив Войтех.
Міністр закордонних справ Якуб Кулханек в Twitter повідомив пізніше, що щеплені люди з Ізраїлю, Австралії, Таїланду, Нової Зеландії, Сінгапуру і Південної Кореї також зможуть відвідувати країну і користуватися послугами сфери туризму та обслуговування.
Водночас допускається в’їзд особам, які мають принаймні 22 дні після першої дози вакцини, з Німеччини, Австрії, Угорщини, Словенії, Польщі та Словаччини.
Умови прибуття в Чехію регулюються так званою картою мандрівника, оновлення якої має видати сьогодні Міністерство охорони Здоров’я країни.
Чеські ресторани, бари, нічні клуби та інші заклади у сфері гостинності з 31 травня можуть обслуговувати клієнтів у приміщеннях. Послаблення зробили раніше від запланованого через рішення минулого тижня Вищого адміністративного суду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас