Найпоширеніші шахрайські схеми при купівлі вживаного автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найпоширеніші шахрайські схеми при купівлі вживаного автомобіля

Кримінал
2026
Значна частина українців вважає кращим варіантом придбати вживаний автомобіль. Насамперед це економічно вигідно. З цієї причини громадяни можуть дозволити собі і більш зручну та дорожчу модель. Проте інколи купівля такого автомобіля стає справжнім головним болем. Деякі старі автомобілі можуть відмінно виглядати зовні, проте при детальній перевірці виявляється безліч прихованих дефектів. Що в майбутньому неминуче призведе до несподіваного та вартісного ремонту.
Експерти компанії carVertical дослідили та назвали найпопулярніші схеми при купівлі вживаного автомобіля.
ТОП-5 шахрайських схем:
1. Автомобіль був пошкоджений в ДТП. Значна частина вживаних автівок потрапляла в ДТП. Проте не всі продавці повідомляють цей факт. Проте інколи важко зрозуміти, була пошкоджена машина чи ні. Експерти при виборі автомобіля рекомендують перевіряти прорізи між елементами кузова. Якщо деякі прорізи сильно відрізняються, це може вказувати на пошкодження деталей або дешевий, неякісний кузовний ремонт.
2. Скручений пробіг. За дослідженнями, кожен шостий автомобіль (16,7%) був зі скрученим пробігом. Особливо часто зустрічається змотаний пробіг в дизельних автомобілях. Корекція одометра може збільшити вартість автомобіля на 25%. Щоб виявити скручений пробіг, варто придивитися до деталей. Якщо сидіння, кермо або перемикач передач виглядають сильно зношеними, але пробіг – невеликий, це одна з перших ознак, що варто пошукати інший автомобіль.
3. Крадений автомобіль. Цей варіант шахрайства найгірший. Зазвичай в такому випадку у нещасливих нових власників транспортні засоби конфіскують, а ось повернути гроші може бути складно, часто – нереально.
4. Автомобіль використовувався як таксі (або здавався в прокат). Автівки, які здавалися в оренду, мають великий пробіг. І – внаслідок експлуатації, переважно, в міських умовах (де частіше бувають пробки та затори) – вже досить зношені. Та й обслуговували їх зазвичай не дуже якісно, часто економлячи на запчастинах та розхідниках. Такі авто іноді можна визначити за кольором фарби, але особливо спритні ділки можуть навіть перефарбувати автомобіль.
5. Ціна автомобіля занадто низька. Покупцям вживаних авто краще уникати підозріло дешевих транспортних засобів, хоча для багатьох це досить велика спокуса. Якщо ж покупець планує купити підозрілу автівку, йому варто особливо ретельно перевірити автомобіль, також порівнюючи його з аналогічними варіантами на інших авторинках. Саме результати перевірки допоможуть виявити причину, чому ціна така низька.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас