Накопичувальні пенсії: у Кабміні й Раді домовилися про всі пункти реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Накопичувальні пенсії: у Кабміні й Раді домовилися про всі пункти реформи

Казна та Політика
578
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Міністерство соціальної політики, Міністерство фінансів, комітет Верховної Ради досягли згоди по всіх ключових пунктах щодо запровадження накопичувальної пенсійної системи.
Про це прем’єр-міністр повідомив у Телеграмі.
«Подальші кроки щодо запровадження накопичувальної пенсійної системи обговорили під час наради з керівництвом Мінсоцполітики, Мінфіну, комітету Верховної Ради з питань соцполітики та захисту прав ветеранів, Офісу Президента. Переконався, що команди досягли згоди по всіх ключових пунктах реформи, мета якої – забезпечити майбутнє наших громадян», — написав Шмигаль.
Нагадаємо, 23 квітня Міністерство соціальної політики представило законопроєкти щодо запровадження загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи.
Запропоновані зміни спрямовані на:
  • розширення охоплення системою пенсійних накопичень людей з незахищених категорій та зменшення гендерного розриву у розмірі пенсій, зокрема включення до числа учасників системи людей, які доглядають непрацездатних родичів, є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу, патронатними вихователями тощо;
  • запровадження, за пропозицією прем’єр-міністра, системи без підвищення навантаження на бізнес та людей — за рахунок зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та зменшення ставки податку з доходів фізичних осіб;
  • забезпечення для людини можливості управляти своїми пенсійними накопиченнями через «єдине вікно» з множинними точками доступу.
В Україні близько мільйона застрахованих осіб користуються системою добровільних недержавних пенсійних накопичень. Внески до Пенсійного фонду України платять 13 млн працюючих українців на користь 11 млн пенсіонерів.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас