Швейцарія відмовилася укласти економічну угоду з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія відмовилася укласти економічну угоду з ЄС

Казна та Політика
536
Швейцарія відмовилася від рамкової економічної угоди з Євросоюзом і вийшла з переговорів з Брюсселем.
«Сьогодні Федеральна рада ухвалила рішення про припинення переговорів щодо інституційної Рамкової угоди між ЄС і Швейцарією. Ми беремо до відома це одностороннє рішення уряду Швейцарії. Ми шкодуємо про це рішення, враховуючи прогрес, досягнутий за останні роки у втіленні в життя інституційної Рамкової угоди»,-йдеться в повідомленні пресслужби Єврокомісії.
Як повідомляє BBC, в цих переговорах швейцарський уряд висунув на перший план три питання: захист заробітної плати, правила, що регулюють державну допомогу, і право громадян ЄС, які працюють в Швейцарії, вимагати швейцарських соціальних допомог в рамках свободи пересування.
Міністр закордонних справ Ігнаціо Кассіс заявив, що Швейцарія не може прийняти вимоги Брюсселя про рівні права для робітників з ЄС, оскільки це означало б небажане «зрушення парадигми» в міграційній політиці Швейцарії. Уряд також побоювався, що це може призвести до збільшення витрат на соціальне забезпечення.
«Повне впровадження Директиви про права громадян ЄС означало б зміну принципів міграційної політики, підтриманої більшістю населення і кантонами. Більш того, це серйозно позначилося б на вартості соціальної політики», — цитує заяву Кассіса Euronews, передає 112ua.tv.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас