Українці з початку року продали інвалюти на $1,1 млрд більше, ніж купили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці з початку року продали інвалюти на $1,1 млрд більше, ніж купили

Валюта
202
Чистий продаж іноземної валюти з боку населення України з початку року перевищив $ 1,1 млрд.
Про це повідомив голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин.
«Ситуація на міжбанківському валютному ринку упродовж тижня залишалася контрольованою та не потребувала активної участі Національного банку. На міжбанківському ринку продовжує домінувати попит клієнтів банків на іноземну валюту (чистий продаж банками іноземної валюти клієнтам становив 11 млн доларів США в середньому за день), що формувався на форвардному сегменті ринку», — повідомив Данилишин.
Більше новин про валюту є в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
Натомість банки компенсували чистий продаж іноземної валюти з позиції за рахунок купівлі готівкової та безготівкової іноземної валюти у фізичних осіб.
«Чистий продаж населенням готівкової іноземної валюти з початку травня становив 150 млн доларів США, безготівкової – 61 млн доларів США. З початку року чистий продаж іноземної валюти населенням перевищив 1,1 млрд доларів США», — додав він.
За його словами, обсяг чистої купівлі іноземної валюти Національним банком з початку року продовжує залишатися на позначці 220,5 млн доларів США.
Міжнародні резерви НБУ станом на 26.05.2021 становили 27,9 млрд доларів США, з них кошти Уряду в НБУ — 1,3 млрд доларів США.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас