Microsoft тизерить «наступне покоління Windows» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft тизерить «наступне покоління Windows»

Фондовий ринок
586
На Build 2021 компанія Microsoft, всупереч очікуванням, не стала розповідати про майбутнє Windows, але тільки тому, що планує зробити це в рамках окремого заходу (напрямок знову став пріоритетним?).
В рамках виступу гендиректор Microsoft Сатья Наделла побіжно згадав про «наступне покоління Windows», яке він тестує останні кілька місяців.
«Невдовзі ми розповімо деталі одного з найбільших оновлень Windows за останнє десятиліття, щоб розблокувати для розробників і творців контенту великі економічні можливості. Я особисто розміщував його на хостингу протягом останніх кількох місяців, і я неймовірно радий новому поколінню Windows.
Ми обіцяємо вам таке: ми створимо більше можливостей для кожного розробника Windows і будемо вітати кожного творця, який шукає найбільш інноваційну, нову, відкриту платформу для створення, поширення і монетизації додатків. Ми з нетерпінням чекаємо можливості поділитися новими подробицями найближчим часом".
Сатья Наделла, генеральний директор Microsoft: «Цілком очевидно, що частина звернення про великі економічні можливості для розробників і творців контенту стосується магазину Windows Store. В кінці квітня Microsoft оголосила про зниження сервісного збору Windows Store з 30% до 12% – нова ставка почне діяти з 1 серпня 2021 року і дозволить розробникам ігор отримувати 88% виручки від продажів ігор в онлайн-магазині компанії. Останні кілька місяців компанія працює над перезапуском магазину додатків для Windows 10 — розробникам нібито дозволять не «упаковувати» програми в спеціальні контейнери і використовувати сторонні платіжні системи, що дозволить уникнути внутрішньої комісії Microsoft (15% з додатків і 12% – з ігор).
Цікаво, що Сатья Наделла використовує формулювання «наступне покоління Windows» замість звичної «Windows 10». Не виключено, що компанія готується до внесення більш істотних змін в частині брендингу Windows разом з оновленням інтерфейсу.
Минулого тижня Microsoft підтвердила закриття проекту «полегшеної» версії ОС Windows 10X з новим інтерфейсом, адаптованим для роботи з двоекранними пристроями — найвдаліші напрацювання з неї планують перенести в поточні продукти Windows. Зараз розробники активно працюють над великим оновленням Windows 10 Sun Valley (21H2) з «радикальним візуальним омолодженням Windows», яке вийде в жовтні 2021 року. У списку очікуваних змін цього апдейту: провідник з оновленими іконками; повноцінна підтримка додатків Linux; функція Auto HDR; вирішення проблеми з переупорядкуванням додатків при використанні кількох моніторів; відмова від іконок з епохи Windows 95.
Сатья Наделла пообіцяв розповісти більше про майбутнє Windows «дуже скоро», тож найближчим часом можна очікувати великого анонсу або навіть окремого заходу.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас