Audi створили нову корисну технологію для безпеки пішоходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi створили нову корисну технологію для безпеки пішоходів

Технології&Авто
399
Audi тестує технологію, яка буде розпізнавати шкільні зони в місті. З нею машини можуть стати більш безпечними для дітей і пішоходів.
Система Cellular Vehicle-To-Everything (C-V2X) використовує мобільні сигнали, що дозволяє їй взаємодіяти з навколишніми транспортними засобами та інфраструктурою. Таким чином вона зможе визначати шкільні зони і попереджати про них водія за допомогою візуальних і звукових попереджень.
C-V2X підключається до спеціального бездротового комунікатора Roadside Unit, який встановлюють на узбіччі дороги. Він забезпечує зв’язок і надає інформацію автомобілям, які проїжджають повз. Від нього технологія зможе дізнаватися про відповідні зони і обмеження швидкості.
У розробці C-V2X Audi of America співпрацює з Qualcomm Technologies, Commsignia, Applied Information, шкільною системою округу Фултон, що в США, містом Альфаретта, Temple, Inc і Blue Bird.
Шкільний автобус від останньої компанії також оснащують C-V2X. З нею він зможе попереджати всі автомобілі навколо про зупинку і про те, що діти можуть входити або виходити з автобуса, тому їм потрібно зупинитися.
Зараз технологію тестують в Альфаретті, де є відповідна інфраструктура для C-V2X. Тестова зона площею 78,5 квадратних миль включає більше ніж 130 точок, що використовують мережі LTE і 5G, щоб підтримувати постійний зв’язок між собою і транспортними засобами.
Метою цієї технології є зробити шкільні зони більш безпечними для дітей та інших пішоходів, в яких, згідно з дослідженнями Audi, фіксується більше ніж 25 000 травм і 100 смертей щорічно.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас