Відкриття ринку землі: Шмигаль прогнозує зростання ціни на землю мінімум удвічі за 3-5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкриття ринку землі: Шмигаль прогнозує зростання ціни на землю мінімум удвічі за 3-5 років

Казна та Політика
659
Відкриття ринку землі призведе до зростання ціни на землю мінімум удвічі протягом перших 3−5 років. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля».
«Відкриття ринку землі приведе до зростання ціни на землю мінімум удвічі протягом перших 3−5 років, такі наші оцінки і такі оцінки експертів», — сказав Шмигаль.
На думку прем’єра, запуск ринку землі є вигідним і для українського бізнесу. Так, за його словами, сьогодні продуктивність сільського господарства в країні одна з найнижчих в Європі, і відсутність цивілізованого обігу сільськогосподарських земель — одна з головних причин.
Високомаржинальні культури і довгі інвестиції в сільському господарстві становлять незначну частку саме тому, що мораторій блокував таку можливість, заявив глава уряду.
«Після запуску обігу земель у виробників з’явиться можливість планувати свою діяльність на роки і десятиліття вперед і не боятися інвестувати. При цьому дрібні і середні фермери отримають першочергове право викупу землі в разі, якщо землевласник вирішить продати свій пай», — додав він.
Напередодні Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля» підписав закон № 2194 щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.
Запуск ринку землі заплановано в Україні вже влітку цього року. Думки політиків і суспільства в цьому різняться.

Закон про землю – що потрібно знати пересічному українцю

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас