Світовий борг зріс на рекордні $24 трлн в 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий борг зріс на рекордні $24 трлн в 2020 році

Світ
917
Загальний світовий борг в державному, корпоративному, домашньому та фінансовому секторах виріс на рекордні $24 трлн у 2020 році.
В аналізі Moody’s Analytics, який цитує CNBC, вказано, що світовий борг досяг нового максимуму в 366% від валового внутрішнього продукту.
За даними Moody’s, в країнах з економікою, що розвивається державний борг збільшився вдвічі і тепер складає близько однієї третини світового боргу. На думку аналітиків, це ще більше збільшить розрив між розвиненими і країнами, що розвиваються.
У багатьох країнах, що розвиваються, включаючи Індію, Аргентину і Малайзію, наразі спостерігається новий пік захворюваності на COVID-19, а в багатьох розвинених країнах, включаючи США, Австралію і Сполучене Королівство, вірус відступає. Причиною цього, за словами аналітиків, є більш повільні темпи вакцинації в країнах, що розвиваються. Водночас країнам, що розвиваються, ймовірно, буде потрібно зменшити стимули для утримання свого боргу під контролем.
Поєднання цих двох факторів – скорочення стимулів і економічного зростання – сповільнить економічне зростання, і країни ще більше відстануть від розвинених країн.
На думку економіста Стіва Кокрана, зростання у 2021 році буде нерівномірним. За його словами, влітку США і Європа прискорять відновлення, а ринкам, що розвиваються «можливо, доведеться трохи почекати».
Про всі важливі економічні події ви можете дізнатись в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас